{literal}
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    AKCEPTUJĘ
{/literal}

Hity CaliVity

        

    Polinesian Noni

      

         Ocean 21 

    

       ParaProtex

     

       AC-Zymes

      

         Nopalin

        

         OxyMax

 

Suplementy Calivita

Spirulina Chlorella PLUS oczyszcza organizm, oraz pełni funkcję odżywcze i odkwaszające

SKLEP CALIVITA - CENY HURTOWE - PRODUKTY NATURALNE - KATEGORIE » Oczyszczanie organizmu

  • spirulina chlorella plus calivita
    spirulina chlorella plus calivita
Cena:103.00PLN
 

 

SUPLEMENT DIETY

 

Spirulina Chlorella PLUS oczyszcza organizm, oraz pełni funkcję odżywcze i odkwaszające. To produkt przeznaczony dla wszystkich osób dorosłych bez względu na wiek i płeć, dbających o swoje zdrowie. W swoim składzie zawiera cenną niebieskoozieloną algę, jaką jest spirulina, chlorellę, trawę pszeniczną i sproszkowane liście lucerny siewnej oraz antyoksydanty: estry luteiny i likopen, jak również mieszankę odżywczych warzyw.

 

Składniki biologicznie aktywne zawarte w algach (spirulinie, chlorelli), lucernie siewnej, trawie pszenicznej sprawią, że twoje komórki będą bardziej dotlenione, przybędzie ci sił witalnych, a pamięć i koncentracja znacznie się poprawią.

 

Prawidłowy transport tlenu zapewni żelazo, które odgrywa zasadniczą rolę w tworzeniu hemoglobiny oraz czerwonych krwinek. W produkcji erytrocytów biorą również udział zawarte w składnikach aktywnych m.in: witaminy B6 i B12, kwas foliowy.

 

Cynk, kwas pantotenowy, żelazo - to zestaw substancji korzystnie wpływających na sprawność twojego umysłu. Wsparcie dla układu nerwowego stanowią: witamina C, miedź, witaminy B1, B3, B6, a także magnez i wapń. Właśnie te dwa składniki mineralne odgrywają istotną rolę w neuroprzekaźnictwie.

 

Wszyscy wiemy, że prawidłowe procesy metaboliczne są fundamentem zdrowia. Tak ważna jest aktywność fizyczna, zwłaszcza na świeżym powietrzu. Warto pamiętać też, że korzystny wpływ na metabolizm energetyczny zapewnią ci również: witaminy: C, B1, B12, niacyna, kwas pantotenowy, składniki mineralne: jod, magnez, mangan, miedź, wapń, żelazo, a także aminokwasy.

 

W dzisiejszych czasach mamy już świadomość znaczenia detoksykacji. To chlorofil i fitocyjaniny zawarte w składnikach aktywnych produktu (algach, trawa pszeniczna, lucerna siewna) oczyszczą twój organizm od wewnątrz ze szkodliwych toksyn i poczujesz się lżej, zyskasz energię do podejmowania nowych wyzwań dnia codziennego.

 

Chlorofil i fitocyjaniny wspomogą również procesy trawienne i metaboliczne, co będzie miało korzystny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu, także w czasie stosowania diet redukcyjnych. Pracę układu pokarmowego wzmocni również korzeń mniszka lekarskiego i korzeń czarnej rzodkwi.

 

Algi to także cenne źródło składników wpływajacyh na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego m.in: cynk, kwas foliowy, miedź, selen, witamina A, witamina B6, B12, witamina C, a także wykazujących działanie antyoksydacyjne: witamina E, cynk, mangan, miedź, selen, witamina C, które jest spotegowane przez luteinę i likopen.

 

Dzięki składnikom aktywnym Spirulina Chlorella Plus zapewnisz również organizmowi utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Trawa pszeniczna i lucerna siewna znane są z właściwości alkalizujących.

 

Cenna mieszanka warzyw zawarta w produkcie będzie dodatkowym wsparciem odżywczym i wzmacniającym twój organizm.

 

A co z naszą aparycją?

 

Składniki zawarte w algach nadadzą twoim włosom piękny wygląd, ujędrnią i nawilżą skórę oraz wzmocnią paznokcie. Dzięki temu będziesz pięknie się prezentować w świetle księżyca podczas ciepłych, romantycznych spacerów. Korzystny wpływ skórze, włosom i paznokciom zapewnią składniki biologicznie czynne zawarte w algach, lucernie siewnej i trawie pszenicznej m.in: cynk, witamina C, jod, miedź, witamina A, niacyna.

 

Bogactwo beta-karotenu w składnikach Spirulina Chlorella Plus wzmocni efekty opalania oraz sprawi, że twoja skóra nabierze pięknego kolorytu. Dzięki czemu nawet w chłodne dni będziesz prezentować się świetnie.

 

Kwas gamma-linolenowy zawarty w algach korzystnie wpłynie na strukturę nabłonka  oraz tkanki łącznej, wspierając w ten sposób utrzymanie młodej i zdrowej skóry.

 

Nie ma wątpliwości - ten produkt to prawdziwy hit na rynku suplementów diety. Już dziś sięgnij po ,,zielone składniki'', bo w nich tkwi prawdziwa moc.

 

UWAGA!

 

Osoby mające problemy z tarczycą przed zażyciem preparatu powinny skorzystać z konsultacji lekarskiej.

 
Cena Detaliczna
137.00
Cena Klubowa
103.00

Kod
CV0165

Spirulina Chlorella PLUS (100 tabletek - masa netto: 149 g)
Bogactwo alg


Dawkowanie:
1 tabletka dziennie pół godziny przed posiłkiem


Składniki aktywne/1 tabletkę:


 Sproszkowana Spirulina                             250 mg

Sproszkowana Chlorella                             250 mg

Sproszkowana trawa pszeniczna                      100 mg

Sproszkowane liście lucerny siewnej                100 mg

Opatentowana mieszanka*                            140 mg

 

* sproszkowane nasiona selera, sproszkowany wodorost (Ascophyllum nodosum), sproszkowana kapusta, sproszkowany szpinak, sproszkowany korzeń mniszka lekarskiego, sproszkowana natka pietruszki, ekstrakt z aksamitki wzniesionej (10% estrów luteiny), ekstrakt z pomidora (5% likopenu), sproszkowane liście brukselki, sproszkowany korzeń czarnej rzodkwi, sproszkowany liść aloesu, sproszkowane brokuły.

 
Uwagi!

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Nie używaj produktu, jeśli brakuje zewnętrznej folii zabezpieczającej lub jest ona uszkodzona.

Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na składniki preparatu.

Ostrzeżenie: Osoby ze skłonnościami do uczuleń, przyjmujące preparaty lecznicze, mające problemy zdrowotne, kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.


Producent: CaliVita® International, Berlin, Connecticut 06037, USA.

Importer: CaliProducts Kft., Aranykéz u 6.VI. 58, 1052 Budapeszt, Węgry.

Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn.

------------------------------------------------------------------------------

 

W wielu krajach azjatyckich i afrykańskich, jak również w Ameryce Środkowej i Południowej, niektóre gatunki alg już od wielu lat są serwowane jako cenny składnik pokarmowy i cieszą się ogromną popularnością wśród smakoszy. Zachodni świat zaczął je odkrywać stosunkowo niedawno, gdy do centrum zainteresowania ponownie powróciły naturalne metody wspomagania organizmu. Wodorosty, stale poddawane badaniom laboratoryjnym, wciąż ujawniają nowe tajemnice.

 

Spirulina i chlorella to wspaniałe źródło wielu substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek. Duża zawartość pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni z nich cenne uzupełnienie diet wegetariańskich. Dostarczają również zestaw dobrze przyswajalnych witamin oraz składników mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Algi zawierają łatwo przyswajalny jod niezbędny do produkcji hormonów tarczycy, które pełnią kluczową rolę w regulacji podstawowej przemiany materii i termogenezy, a przy tym warunkują prawidłowy rozwój oraz funkcjonowanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. ludzi ma niewystarczające spożycie jodu).

 

Kolejnym atutem alg jest niezbędny błonnik oraz chlorofil, dzięki którym zarówno spirulina, jak i chlorella stanowią idealny dodatek do diet odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się substancji, które zaburzają przemianę materii oraz prawidłową aktywność systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany często „skoncentrowaną siłą słońca", wspomaga pracę jelit oraz niweluje nieprzyjemne zapachy ciała. Przy pomocy diety bogatej w algi podejmowane są także próby wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych osób mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi. Skład produktu został również wzbogacony o „zieloną żywność" w tym kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym trendem „green foods", oznaczają naturalne produkty spożywcze (niektóre rodzaje alg i warzyw), wykazujące działanie odżywcze, oczyszczające, wzmacniające układ odpornościowy oraz warunkujące utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.

 

Prawidłowy przebieg procesów życiowych naszego organizmu zależy w dużym stopniu od utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej (pH krwi w granicach 7,35-7,45), czyli stanu, w którym zachowany jest swoisty stosunek kationów i anionów w płynach ustrojowych, warunkujący odpowiednie pH.   W naszym organizmie zachodzi wiele przemian, w wyniku których powstają kwasy, dlatego też nawet w warunkach fizjologicznych istnieje tendencja do zakwaszania organizmu. Utrzymanie odpowiedniego pH wymaga sprawnego funkcjonowania mechanizmów regulacyjnych (np. system buforów krwi i tkanek, wydalanie nadmiaru dwutlenku węgla przez płuca). Jednak mogą się one okazać niewystarczające, gdyż dieta i stresujący styl życia współczesnego człowieka sprawiają, że dochodzi do nagromadzenia w organizmie substancji o charakterze kwaśnym. Dieta człowieka zmieniała się na przestrzeni jego rozwoju na Ziemi.

 

W czasach prehistorycznych (paleolit) dieta składała się prawdopodobnie w 35% z mięsa dzikich zwierząt i 65% z roślin. Na podstawie badań grupa naukowców amerykańskich dokonała analizy diety człowieka z okresu paleolitu pod względem właściwości kwasotwórczych, a następnie porównała ją z dzisiejszą dietą amerykańską. Wykazano, że dieta człowieka z paleolitu była zasadotwórcza, a dieta przeciętnego Amerykanina jest typowo kwasotwórcza.

 


Produkty spożywcze mające odczyn kwaśny przeważają w naszej diecie. Stanowią one 80% diety, zaś produkty zasadotwórcze tylko 20%. Najbardziej zakwaszającymi produktami są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (np.: mięso wieprzowe, cukier i produkty zawierające cukier, biała mąka, ryż biały, sery żółte, kawa, herbata i inne). Produkty zakwaszające są bogate w siarkę, chlor i fosfor. Udowodniono również, że diety białkowe, głodówki powodują przesunięcie równowagi kwasowo-zasadowej w kierunku kwaśnym.   Dla zachowania równowagi kwasowo-zasadowej w diecie powinny przeważać produkty alkalizujące, czyli bogate w wapń, sód, potas i magnez, do których zaliczamy większość warzyw, owoców, a także inne rośliny. Warto wspomnieć, że u osób odżywiających się dietą mieszaną odczyn moczu jest lekko kwaśny, natomiast u wegetarian - obojętny, a u ludzi jedzących dużo mięsa - kwaśny (pH 5). Objawami przewlekłego zakwaszenia organizmu są m.in.: stałe zmęczenie, bóle głowy, utrata apetytu, apatia, zaburzenia przemiany materii, zły wygląd cery. Długotrwała kwasica prowadzi do powstania wielu zaburzeń: osteoporozy, schorzeń skóry, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy i kamicy nerkowej.   W celu przywrócenia równowagi kwasowo-zasadowej należy kontrolować stres, zadbać o umiarkowane zwiększenie aktywności fizycznej, a przede wszystkim zmienić swoją dietę wzbogacając ją w produkty spożywcze i składniki aktywne zawarte w suplementach diety o właściwościach alkalizujących.

 

Spirulina Chlorella PLUS, zawierający glony - spirulinę, chlorellę, a także trawę pszeniczną, lucernę siewną oraz opatentowaną mieszaninę różnych składników roślinnych, które wspomagają utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, wykazują działanie odżywcze, oczyszczające, wpływają korzystnie na pracę układu odpornościowego.   Przywrócenie i utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej ma szczególnie korzystny wpływ na przebieg wielu procesów biochemicznych zachodzących w organizmie. Sprzyja to regularnej, poprawnej pracy różnych narządów wewnętrznych np. wątroby, nerek, serca, mózgu, a także całego układu immunologicznego. W dzisiejszych czasach odkwaszanie organizmu jest konieczne, by zapewnić mu sprawne i zdrowe funkcjonowanie.