Hity CaliVity

        

    Polinesian Noni

      

         Ocean 21 

    

       ParaProtex

     

       AC-Zymes

      

         Nopalin

        

         OxyMax

 

Suplementy Calivita

Organic Acai

SKLEP CALIVITA DLA KLUBOWICZA - CENY HURTOWE  » Witaminy i antyoksydanty

Cena:145.00PLN

 

 

 
 



Jagoda acai pochodzi z nietkniętych przez cywilizację terenów Amazonii i nie bez powodu nazywana jest „skarbem amazońskich lasów". Jej coraz to nowsze, cudowne właściwości są stale badane i odkrywane przez współczesną naukę.

 

Produkt rolnictwa ekologicznego Pakowany w atmosferze ochronnej

 Coraz większe uznanie konsumentów zdobywa żywność ekologiczna (organiczna/bio) przy produkcji, której wykorzystuje się naturalne metody. Organic Acai to 100% ekologiczny sok wytworzony wyłącznie z pysznych jagód acai – bez dodatku innych owoców. Jagody acai to bogactwo składników odżywczych, wyróżniające się niezwykłym potencjałem antyoksydacyjnym - jednym z najwyższych wśród owoców!

 

Poznaj swój "sekret długowieczności" http://www.youtube.com/watch?v=axJt0II1XvM

 

Jagoda acai to bogactwo witamin: B1 (tiaminy), B2 (ryboflawiny), PP (niacyny), E, C, składników mineralnych, takich jak: żelazo, potas, fosfor, wapń oraz aminokwasów, jak również cennych związków fenolowych, w tym antocyjanów oraz bioflawonoidów i fitosteroli.

 Owoce acai zawierają aż 33-krotnie więcej przeciwutleniaczy niż czerwone winogrona i 100 razy więcej niż zielona herbata!

 

 Składniki aktywne jagód acai mogą:

 

 

  • korzystnie wpływać na wygląd i urodę oraz figurę,
  • wspomagać ochronę DNA jądrowego i mitochondrialnego przed uszkodzeniami,
  • brać udział w usuwaniu wolnych rodników tlenowych,
  • wykazywać pozytywny wpływ na naczynia krwionośne i serce,
  • dbać o utrzymanie właściwego stężenia cholesterolu i trójglicerydów we krwi,
  • wspomagać utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy oraz insuliny we krwi,
  • wykazywać korzystny wpływ na układ nerwowy (koncentracja, pamięć, jasność umysłu),
  • przyczyniać się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
  • wspomagać układ odpornościowy,
  • korzystnie wpływać na procesy trawienne,
  • dbać o narząd wzroku.

 

Jagoda acai

 

Jagoda acai pochodzi z nietkniętych przez cywilizację terenów Amazonii i nie bez powodu nazywana jest „skarbem amazońskich lasów”. Jej coraz to nowsze, cudowne właściwości są stale badane i odkrywane przez współczesną naukę.

 Jagoda acai to owoce palmy Euterpe oleracea wyglądem przypominające borówkę leśną. Są jednak od niej nieco większe i posiadają dużą pestkę.

 

 

Organic Acai prosto z ekologicznych upraw

 

 Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w składniki odżywcze, skuteczniej działa na organizm oraz zachowuje naturalny, intensywny smak i aromat jagód acai. Ze względu na szybką utratę swoich cennych właściwości odżywczych owoce acai natychmiast po zbiorze są przerabiane m.in. na soki czy przeciery.

 

 

Organic Acai zawiera 100% sok z jagód acai bez dodatku innych owoców!

 

 

8 powodów, dla których warto sięgnąć po produkty CaliVita®:

  • Bazując już na 20. letnich doświadczeniach naszych wybitnych specjalistów, oferujemy innowacyjne produkty spełniające najwyższe standardy jakości.
  • Surowce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia nowoczesnych formuł suplementów diety CaliVita®.
  • Oprócz wykorzystywania najnowszych wyników badań naukowych przy opracowywaniu innowacyjnych składów, bazujemy również na wielowiekowej tradycji medycyny ludowej potwierdzającej m.in. skuteczność składników roślinnych stosowanych w naszych preparatach.
  • Zwracamy szczególną uwagę, by zawsze, gdy tylko to możliwe, stosować formy składników aktywnych o jak najlepszej przyswajalności oraz, by poszczególne składniki wywierały synergiczny efekt (wzajemnie wzmacniające działanie) na organizm.
  • Gwarantujemy 100% jakość naszych produktów.
  • Znakomita większość naszych produktów jest wytwarzana w USA, zgodnie z najwyższymi standardami stosowanymi w przemyśle farmaceutycznym.
  • Produkcja podlega rygorystycznej kontroli jakości zgodnie z wymaganiami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). Wszystkie surowce i produkty są wolne od GMO, zanieczyszczeń, metali ciężkich, jak również spełniają odpowiednie wymogi mikrobiologiczne.
  • Produkty posiadają Certyfikaty FDA (Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków), spełniają wymogi określone w przepisach Unii Europejskiej, jak również posiadają pozytywne odpowiedzi na powiadomienia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS)

Cena Detaliczna
192.90
Cena Klubowa
145.00

Kod
CV0182

 

Organic Acai (Masa netto: 473 ml)
Ekologiczny 100% sok z jagód acai


Dawkowanie:
2 łyżki stołowe (30 ml). Produkt wstrząsnąć przed otwarciem. Po otwarciu produkt przechowywać w lodówce do 45 dni.

Składniki aktywne:

Ograniczny (ekologiczny) sok z owoców acai (Euterpe oleracea)
30g cząstek owoców acai

Dodatkowe składniki:
Organiczny sok z owoców acai (Euterpe oleracea) (99,95%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Wartość odżywcza:  30 ml: Wartość energetyczna: 83,33 kJ/ 20 kcal,  Białko:1,0 g, Węglowodany:4,0 g, Tłuszcz: 0,0 g.

Wartość odżywcza:
  100 ml: Wartość energetyczna: 276,7 kJ/ 66,4 kcal, Białko:  3,3 g, Węglowodany: 13,3 g, Tłuszcz: 0,0 g.

Uwagi!


Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Nie używaj produktu, jeśli brakuje zewnętrznej folii zabezpieczającej lub jest ona uszkodzona.

Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na składniki preparatu. Produkt nie jest zalecany dla kobiety w ciąży, karmiących piersią, osób przyjmujących immunosupresanty.

Ostrzeżenie: Osoby ze skłonnościami do uczuleń, przyjmujące preparaty lecznicze, mające problemy zdrowotne przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

Warunki przechowywania:
produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym, chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła, światła, ujemnych temperatur, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Produkt po otwarciu należy przechowywać w lodówce do 45 dni.

Producent: CaliVita® International, Berlin, Connecticut 06037, USA.

Jednostka certyfikująca w USA: Organic Certifiers, USA – nr jednostki certyfikującej - US-BIO-635.

Importer: CaliProducts Kft., Aranykéz u 6.VI. 58, 1052 Budapeszt, Węgry.

Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn.

Jednostka certyfikująca w Polsce: Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o., nr jednostki certyfikującej – PL-EKO-09

 



Importer: CaliProducts Kft., Aranykéz u 6.VI. 58, 1052 Budapeszt, Węgry.

Dystrybutor: POLFIT Sp. z o.o, ul. Warszawska 547, 05-083 Wojcieszyn.

Jednostka certyfikująca w Polsce: Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o., nr jednostki certyfikującej – PL-EKO-09

 


 

Rewelacyjny antyoksydant 

Właściwości antyoksydacyjne owoców acai są jednymi z ich najbardziej zadziwiających cech. Okazuje się bowiem, że wśród wszystkich owoców to właśnie jagody acai posiadają najwyższy wskaźnik ORAC, określający zdolność do pochłaniania reaktywnych form tlenu. Antyoksydanty pełnią kluczową rolę w walce ze stresem oksydacyjnym – hamują bowiem procesy utleniania i powstawania wolnych rodników, które tworzą się w naszym organizmie na skutek stresu, palenia tytoniu, przyjmowania niektórych leków czy spożywania zanieczyszczonej żywności. Wolne rodniki uszkadzają komórki, przez co niekorzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu i przyspieszają procesy starzenia. To dlatego jagody acai mogą okazać się genialną bronią w walce z wolnymi rodni

Jak działają składniki jagód acai według naukowców?

Głód pokonany

"Owoce Acai wspomagają utrzymanie bardziej stabilnego stężenia cukru we krwi, przez co mogą zapobiegać trudnym do kontrolowania napadom apetytu. Dzięki sporej zawartości błonnika na dłużej zapewniają uczucie sytości. Bowiem wpływa on na wypełnienie żołądka, przez co hamuje uczucie głodu."

Organizm oczyszczony

"Poli fenole oraz błonnik wspierają proces usuwania toksyn z organizmu, co jest niezwykle istotne przy kuracjach odchudzających."

Piękna skóra bez zmarszczek

"Jagoda Acai zwana jest „sekretem długowieczności”.

Badania wskazują, że wolne rodniki są głównym powodem procesu starzenia się komórek, tkanek, a tym samym naszego organizmu.  Wang i in. (1997) stwierdzili, że spożywanie owoców o wysokim potencjale przeciwutleniającym hamuje proces starzenia się organizmu.

W skali ORAC (Oxygen Radical Absorbent Capacity) potencjał antyoksydacyjny owocu Acai wynosi 1026 µmol TE/g = 102 600 µmol TE/100 g  – jest to najwyższy poziom ORAC w naturalnie występującym owocu.

Owoc Acai to również bogactwo składników pomagających zachować zdrową skóręwitaminy A, B2,niacyny, miedzi, manganu, cynku, jodu." 

Cholesterol w normie

"Fitosterole zawarte w owocach Acai obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, hamując jego wchłanianie w przewodzie pokarmowym.

Oczyszczając naczynia krwionośnepolifenole zapobiegają tworzeniu się w nich złogów cholesterolu utrudniających przepływ krwi."

Nie dla miażdżycy i zakrzepów

"Flawonoidy, poprzez hamowanie aktywności enzymów fosfodiesterazy i cyklooksygenazy, skutecznie zmniejszają agregację (zlepianie się) płytek krwi, których osadzanie na ścianach naczyń krwionośnych powoduje tworzenie się zakrzepów.

Owoce acai zawierają duże ilości kwasu foliowego witaminy B6, które korzystnie wpływają na met abolizm homocysteiny. W 2004 r. WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) uznała, że obniżenie stężenia homocysteiny w surowicy krwi powoduje zmniejszenie ryzyka wystąpienia miażdżycy."

Podwyższona odporność

"Flawonoidyizoflawonoidy hamują rozwój bakterii i wirusów – rozpuszczalne w wodzie antyoksydanty niszczą bakterie Escherichia coli w układzie moczowym."

Zdrowe jelita, bez zaparć i wrzodów

"Związki fenolowe zawarte w owocu Acai usprawniają proc es trawienia.

Błonnik pokarmowy zapobiega zaparciom, pobudzając ukrwienie i perystaltykę jelit.

Roślinne polifenole zawarte w owocach Acai zapobiegają powstawaniu refluksu oraz chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy." 

Cukier pod kontrolą

"Jagoda Acai wykazując korzystny wpływ na regulację stężenia glukozy we krwi, może przeciwdziałać zaburzeniom wchłaniania węglowodanów i rozwojowi cukrzycy typu 2."< /p>

Sokoli wzrok

"Luteina i zeaksantyna będące składnikami plamki żółtej oka wykazują istotny wpływ na narząd wzroku. Tworząc przedreceptorowy filtr stanowią naturalną barierę ochronną tylnego bieguna siatkówki. Wykazują także aktywność antyoksydacyjną, podobnie jak pozostałe składniki zawarte w owocu Acai – witaminy: C, E, A ,beta-karoten, a także składniki mineralne: cynk, miedźselen."

Jasność umysłu

"Jagody Acai są cennym źródłem składników zmniejszających uczucie zmęczenia (witamina B2, niacynakwas pantotenowy, żelazo, magnez).

Owoce Acai usprawniają funkcje psychologiczne (witamina B1niacyna) i funkcje poznawcze (żelazo, jod)."

Wsparcie dla stawów

"Badanie, w którym uczestnicy przez 3 miesiące pili sok z jagód Acai w ilości 120 ml dziennie, wykazało zmniejszenie bólu stawów, a także zwiększenie ruchomości w stawie kolanowym, barkowym i biodrowym."

Życie bez anemii

"Jagody Acai są źródłem żelaza pomagającego w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Z kolei witaminy A i B2 zawarte w jagodach Acai przyczyniają  się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza.

Natomiast witamina B2 i B6 p omagają w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek."

 

 

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także: